SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SAĞLIK FİZİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GÜZ DÖNEMİ 2. DÖNEM BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne "Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ne göre 2019-2020 Eğitim - Öğretim yılı Güz Yarıyılında Sağlık Fiziği Tezli Yüksek Lisans Programına öğrenci alınacaktır.

Sağlık Fiziği Tezli Yüksek Lisans Programı

Yurt İçi: 2

En az Lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yükseköğretim programının Fizik, Fizik Mühendisliği ve Nükleer Enerji Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak, transkriptini sunmak veya kayıt dönemine dek mezun olabileceğini belgelemek.

Örgün Eğitim

Ücret

​​20.000 TL(KDVdahil program ücretidir).

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından;

TOEFL-IBT: En az 60 puan

YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 50 puan

Yabancı dil belgesine sahip olmayan adaylar için Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavından en az 50 puan almış olmaları istenecektir.

Bilimsel Yeterlilik

Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri sayısal puanın en az 55 olması gerekmektedir.

Programlara başvuru için gerekli evraklar;

•   Başvuru formu

•   Mezun olduğu Yüksek Öğrenim Kurumlarından alınmış olan Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgenin(transkript) aslı,

•   Lisans Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı (Onaylı fotokopisi kayıt esnasında yapılacaktır.)  (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekir.)

•   Neden Yüksek Lisans yapmak istediğini belirten niyet mektubu

•   Özgeçmiş,

•   Referans Mektubu, (iki adet)(kapalı zarf içinde) (Mülakat Sınavında Referans Mektuplarının teslim edilmemesi durumunda kayıt alınmayacaktır.)

•   1 adet fotoğraf,

•   Nüfus cüzdanı fotokopisi/ Pasaport Fotokopisi

•   ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuç belgesi

•   Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi (Yabancı Dil Belgesi, bulunmayan Yüksek Lisans adaylarının, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünün Akademik Takvimde belirtilen tarihte yapacağı İngilizce Yeterlilik Sınavına girecek adaylar online kayıt sırasında belirtmelidir).

•   Mülakat sonuçları  Üniversitemiz web sayfası duyurular bölümünde ilan edilecektir.

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM:

BİRİM SORUMLUSU